Miracle Monday

Persoonlijk: hoe een traumatische bevalling leidde tot mijn visie voor Miracle Monday

Lieve klant en lezer van mijn berichtjes,

Hoe een traumatische bevalling leidde tot mijn visie voor Miracle MondayVandaag een persoonlijk bericht omdat het daar nu tijd voor is. Miracle Monday was er niet geweest in deze vorm als ik geen moeder was geworden, 4,5 jaar geleden. Na een voorspoedige zwangerschap verliep de bevalling heel anders. Het werd een traumatische ervaring. Een ervaring die bijdraagt aan mijn visie voor Miracle Monday: ik beloof dat ik iedere geïnteresseerde écht hoor en zie.

In mijn webshop vind je alleen producten of diensten die mijzelf hebben geholpen om me beter te voelen na deze gebeurtenis. Ik ben dankbaar dat ik via deze weg mijn eigen ervaringen mag doorgeven en voel me uitgenodigd iets persoonlijks te delen.

De vraag van vandaag van contentcoach Nicole om te vertellen over de kernwaarde van Miracle Monday was één. Een uur later  las ik een artikel in de Volkskrant* over het toenemende aantal ‘oerbevallingen’ en de bedenkingen van gynaecologen. Kortgezegd: in het artikel worden veel meningen belicht maar samengevat heeft iedereen tot doel dat vrouwen in hun kracht zouden moeten staan tijdens zwangerschap, bevalling en moederschap. Nuheb ik daar toevallig zelf ervaring mee dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt en een deel uit het artikel was aanleiding twee voor dit blog.

Traumatische bevallingservaring en PTSS

Mijn oog valt op een specifiek stuk; het onderzoek waaruit blijkt dat 10 tot 20% van de vrouwen de bevalling traumatisch vindt. 1 tot 3 procent houdt er zelfs PTSS aan over. 2.200 vrouwen met een traumatische bevallingservaring in het onderzoek noemden amper medische redenen voor hun trauma. Het ging vooral over de manier van communiceren door zorgverleners.

In 2016 beviel ik van een mijn prachtige en enige zoon. Meer dan een jaar later wist ik dat ik PTSS had en bleek er zoiets bestaan als een traumatische bevalling. Ook bij mij ontstond de ervaring door gebrekkig communiceren en onpersoonlijk handelen. Ik heb meerdere malen hulp gezocht, vanaf direct na de bevalling, maar kreeg geen gehoor. Ontzwangeren, dat hielp vast. Wat voelt het NAAR om in deze kwetsbare periode niet gezien en gehoord te worden.

De geboorte van Miracle Monday

Dikke 4 jaar later gaat het beter en was het juist mijn lieve gevoelige zoon die me liet inzien dat er dingen anders moesten. Eén daarvan is de geboorte van Miracle Monday.

Mijn belofte aan jou

Daarom lieve klant en lieve lezer, beloof ik dat ik jou altijd hoor en zie. Dat is het fundament van mijn onderneming. Ik ben mijn bedrijf. Ik ben geen andere Marloes dan wanneer ik Marloes van Miracle Monday ben. Bij iedere nieuwe bestelling en reactie doe ik een dansje, uit dank voor het vertrouwen dat ik krijg en de kans om mijn enthousiasme met je te delen. Ik hoop oprecht dat je fijn(er) en/of beter zult voelen door de producten die je hebt besteld. Ik neem de tijd voor iedere bestelling, het inpakken en persoonlijk maken van je pakje. Je vindt altijd iets extra’s of en persoonlijk berichtje bij je bestelling. Ik voel mijn innerlijk vuurtje oplaaien als je me vraagt om advies of wanneer ik een persoonlijke kaartlegging mag doen of een helpende edelsteen mag uitzoeken.

Wees altijd welkom.

Marloes

*de Volkskrant, 4 december 2020 ‘Een oerbevalling lijkt mooi op Instagram, maar gynaecologen hebben hun bedenkingen’ door Anouk Kemper. Er staat heel veel meer in dit artikel, dan het deel dat ik er uit haal. Ik besloot alleen dit onderdeel aanleiding te laten zijn voor mijn eigen blog, voor mijn eigen doel.

NB mijn doel is om openheid te geven over waar Miracle Monday ook voor staat en aandacht te schenken aan een andere kant van bevallen. Ik dacht heel lang dat ik raar was. Dat is echt niet zo. Mocht je je er in herkennen en het is nodig, zoek dan vooral hulp die passend is voor jou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je ontvangt ongeveer maandelijks een nieuwsbrief.

Met acties of speciale aankondigingen

soms eentje extra :)