fbpx

Miracle Monday

Miniritueel; laad jezelf op in no-time

Macramebundle-selfcare-van-voren

Misschien heb je ‘m voorbij zien komen; mijn macramébundle Selfcare. ‘Wat is het precies en wat doe je daar mee?’, werd mij gevraagd. In deze blog vertel ik je meer over de inhoud van de Selfcarebundle, over minirituelen waarmee je jezelf kunt opladen en waarom ik denk dat dat belangrijk is.

In de Selfcarebundle vind je:

  • een seleniet staaf (ik vind staaf echt een raar woord, maar goed).
  • twee Palo Santo’s
  • gedroogde kamille en lavendel
  • een macramé wrap

De macraméwrap maak ik van ‘leftover’ touw. Dit is touw dat ik afknip bij grotere werken en bewaarde op mijn groeiende scrapberg.  Wat natuurlijk zonde is om niks meer te doen. De kleinere stukjes zijn ideaal om een mooie wrap mee te maken.

Wat kun je met de macramébundle Selfcare?

Ik ga een paar maanden terug in de tijd. Maart 2020; Corona legde ons land stil en ik zat met mijn man en toen nog net peuter in een relatief klein huis. We werkten beide thuis en hadden opeens geen oppas en opvang meer. Ik vond het echt heftig (en hoop maar dat we niet weer in die situatie belanden). Veel was onzeker, maar ik wist wel dat ik goed voor mezelf wilde zorgen. Ik moest een plekje voor mezelf claimen en zorgen voor iets ter ontspanning. 

Ik merkte hoe ik gemakkelijk werd overgenomen door van alles buiten mijzelf.  Mijn zoon die het liefst de hele dag met mij wilde spelen, door dagelijkse dingen zoals ‘hoe doen we nu boodschappen’, maar ook door zware informatie en cijfers over corona. Daarom mediteerde ik vaker. Ik ging naar de kapel in de kerk om de hoek om een kaarsje aan te steken. En begon weer met macramé.

Voor mij raasde alles om mij heen door en vond ik rust door te midden van dit alles een momentje te nemen. Iets bewust en met aandacht te doen. Ik heb de neiging om te gaan zweven en om alleen mijn hoofd het werk te laten doen. Door te aarden, een kaarsje aan te steken of even te mediteren komen lichaam en geest weer in balans.

Mini oplaadmoment

Mijn wens is dat de Macramébundle jou bewust maakt van minimomentjes die je voor jezelf kunt nemen om de rest van de dag relaxter en steviger in te gaan. De onderdelen van de bundle helpen je daarbij:

Ik voegde Seleniet toe. Een aardende steen die je weer met beide benen op de grond zet. Seleniet reinigt, zuivert en kalmeert. Het is een steen die harmonie brengt. Niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook om mee te mediteren.

Palo Santo ruikt niet alleen heerlijk, je kunt er ook de energie in je huis mee reinigen en opfrissen. Ik voel me iedere keer weer helemaal zen wanneer ik door het huis ben gegaan met dit heilige stokje.

Gedroogde kamille en lavendel zijn prachtige droogbloemen om te zien maar beide ook ontspannend.

Huisaltaar

Altaar klinkt dan weer zo zwaar, maar ik vind dat sommige dingen een mooi hoekje waard zijn. Je kunt de bundle op een mooi plekje in je huis leggen tot gebruik. Stel je hebt een Abaloneschelp of een mooie schaal dan kun je de ‘ingredienten’ ook hier mooi in uitstallen. Iedere keer als je er langskomt word je herinnert aan je intentie: een momentje voor jezelf nemen!

Macraméwrap doorgeven

Als laatste heb ik nog een tip voor de macraméwrap. Je kunt ‘m bijvoorbeeld doorgeven door de wrap vast te knopen om een bosje bloemen en dit kado te doen aan iemand.

2 gedachten over “Miniritueel; laad jezelf op in no-time”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *