fbpx

Miracle Monday

Zoutlamp wit 2-3 kg aan 5 Miracle Monday

Hoe werkt een Himalaya zoutlamp?

Een zoutlamp is een zuiverende lamp die de lucht in die ruimte zuivert van stof en allergenen. Ken je het effect wat zee en strand op jou hebben? Misschien heb je weleens gezegd ‘dat de lucht daar veel schoner aanvoelt?’. Het geeft een fijn gevoel en zorgt voor ontspanning. Dat effect heeft een zoutlamp ook.

Zoutlamp
Een zoutlamp geeft subtiel licht

De voordelen van een Himalaya zoutlamp:

  • Zoutsteen werkt luchtzuiverend
  • Zoutsteen kan je helpen inslapen en slaapkwaliteit verbeteren
  • Brengt snel sfeer in huis
  • Helpt je ontspannen

Hoe werkt dat dan?

In de lucht bevinden zich positieve en negatieve ionen. Positieve ionen ontstaan bijvoorbeeld door intensief gebruik van apparaten zoals laptops en tv’s. Misschien ben je er gevoelig voor en heb je meer last van hoofdpijn, droge ogen, verminderde concentratie en een futloos gevoel. In de bergen en aan zee worden meer negatieve ionen gemeten. Je voelt je hier eerder verkwikt en lekker opgefrist in je hoofd. Wanneer je een lamp met zoutsteen aanzet en de lamp warm wordt, worden er negatieve ionen afgegeven en zo verbetert de luchtkwaliteit. Met een zoutlamp heb je dus invloed op verhouding ionen in jouw omgeving. Negatief betekent in dit geval dus positief!

Zoutlamp maan

Heeft een zoutlamp ook nadelen?

  • Door het reageren op vochtige lucht gaat zoutsteen zweten. Er kan een plasje ontstaan rondom de lamp of het vochtig aanvoelen. Pas dus even op me de ondergrond waar je het product opzet. met een onderzetter of oud bord kom je al een heel eind.
  • Een zoutlamp is natuurlijk geen oneindig wondermiddel. Wanneer je van de effecten wilt genieten in een grotere ruimte dan is het plaatsen van één lamp niet voldoende. Je ervaart het vanzelf. 

Deze diffuser van zoutsteen is ideaal wanneer je gebruik wilt maken van etherische olie en de sfeer en voordelen van een zoutlamp. Anders als bij een diffuser werkt het niet met stoom. De warmte van de lamp verwarmt de olie die je bovenin het reservoir druppelt. Dat gaat zo subtiel, ideaal wanneer je gevoelig reageert op oliën.

Zoutlamp diffuser Miracle Monday 3

Ben je nog op zoek naar een leuk zout-uitje?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *