fbpx
Hoe werkt een Himalaya zoutlamp en wat zijn de voordelen?  

In dit artikel lees je hoe een Himalaya zoutlamp werkt en welke voordelen  zoutsteen heeft. Met een Himalaya zoutlamp creeër je eenvoudig extra sfeer. Meer tijd voor jezelf nemen, dat is één van de effecten die ik met de producten van Miracle Monday beoog. En dat gaat gemakkelijker wanneer je huis sfeervol is ingericht.
Een himalaya zoutlamp is een lamp gemaakt uit zoutsteen, vaak met een opening in het midden waar een losse fitting in past. Er zijn ook lampen te koop die lijken op Himalaya zoutsteen maar die nagemaakt zijn. De lampen bij Miracle Monday zijn allemaal officiele Himalaya zoutlampen. 
Een zoutlamp is een zuiverende lamp die de lucht in die ruimte zuivert van stof en allergenen. Ken je het effect wat zee en strand op jou hebben? Misschien heb je weleens gezegd 'dat de lucht daar veel schoner aanvoelt?'. Het geeft een fijn gevoel en zorgt voor ontspanning. Dat effect heeft een zoutlamp ook.

De voordelen van een Himalaya zoutlamp:

  •  Zoutsteen werkt luchtzuiverend 
  •  Zoutsteen kan je helpen inslapen en slaapkwaliteit verbeteren
  •  Brengt snel sfeer in huis
  •  Helpt je ontspannen

Hoe werkt dat dan?

In de lucht bevinden zich positieve en negatieve ionen. Positieve ionen ontstaan bijvoorbeeld door intensief gebruik van apparaten zoals laptops en tv's. Misschien ben je er gevoelig voor en heb je meer last van hoofdpijn, droge ogen, verminderde concentratie en een futloos gevoel. In de bergen en aan zee worden meer negatieve ionen gemeten. Je voelt je hier eerder verkwikt en lekker opgefrist in je hoofd. Wanneer je een lamp met zoutsteen aanzet en de lamp warm wordt, worden er negatieve ionen afgegeven en zo verbetert de luchtkwaliteit. Met een zoutlamp heb je dus invloed op verhouding ionen in jouw omgeving. Negatief betekent in dit geval dus positief!

Heeft een zoutlamp nog nadelen?

  • Door het reageren op vochtige lucht gaat zoutsteen zweten. Er kan een plasje ontstaan rondom de lamp of het vochtig aanvoelen. Pas dus even op me de ondergrond waar je het product opzet. met een onderzetter of oud bord kom je al een heel eind.
  • Een zoutlamp is natuurlijk geen oneindig wondermiddel. Wanneer je van de effecten wilt genieten in een grotere ruimte dan is het plaatsen van één lamp niet voldoende. Je ervaart het vanzelf.   


himalaya zoutlamp voordelen

Ben je nog op zoek naar een leuk zout-uitje?

Misschien ken je de zoutbaden van de sauna? In kuurstadje Bad Rothenfelde (omgeving Osnabrück) kun je een bijzondere muur bekijken, gemaakt van sleedoorntakken. Water met lage zoutconcentratie uit ondergrondse bronnen wordt naar boven gepompt en sijpelt langs de takken in de muur weer naar beneden. Hierdoor verhoog je de zoutconcentratie. Dit Gradierwerk is een ambachtelijke manier van zoutwinning en superleuk om eens te bekijken. Bij dit gradierwerk zit ook een zoutkamer waar je verneveld zout water lekker kunt inademen. Na 10 minuutjes sta je weer verfrist en opgepept buiten!


Inspiratie voor jou

Copyright © 2020 Miracle Monday