fbpx

Miracle Monday

Orakelboek bij deck Healing Plants de Orakelmeisjes

Hoe gebruik je inspiratie- of orakelkaarten?

Kaarten leggen bloot wat jij onbewust al weet en helpen je richting te geven. Daardoor zijn ze een heel krachtig instrument. Maar hoe gebruik je orakelkaarten ? In dit blog lees je drie manieren om mee te beginnen. Je zult zien dat het gemakkelijker is of wellicht minder zweverig is dan gedacht.
Een kijkje in de toekomst...

Misschien denkt je weleens: had ik maar een glazen bol, wist ik maar wat de juist keuze is. Wanneer het niet soepel loopt in de liefde, je de juiste baan maar niet kunt vinden of je twijfelt of je wel of niet moet studeren of verhuizen is een steuntje in de rug wel fijn. Ik vind het zelf lastig om af te wachten en te vertrouwen dat het wel goed komt. Soms wou ik dat er een boek was van mijn leven en dat ik af en toe alvast even kon doorbladeren om te zien of iets de juiste keuze is.

Foto kaarten schudden
De kaarten maken zichtbaar wat je onbewust al weet
Dat boek bestaat helaas niet, maar ik maak graag gebruik van orakelkaarten. En nee, die voorspellen geen toekomst. Ze helpen wel om woord of beeld te geven aan dat wat je onbewust vaak al weet, maar niet wilt zien, of niet aan wilt toegeven of onder ogen zien. Of soms heb je zo’n blinde vlek dat een ander (of een kaartje) je een spiegel moet voorhouden.
Vind de stilte in jezelf

Anders dan wanneer je advies vraagt aan een vriendin, een keuze maakt op ratio of raad zoekt op het internet, houden de kaarten het bij jou. Niet meer en niets minder. Het is jouw leven en soms is het gemakkelijk je te laten beïnvloeden door de mening van een ander. Zeker wanneer je gevoelig bent voor de energie van een ander is het soms lastig zuiver te houden wat jijzelf er nu eigenlijk van vindt. Of die stilte in jezelf te vinden op zoek naar een antwoord of richting. Zie de kaartjes als hulpmiddel.

Orakel kaartendeck Healing Plants 2
Hoe gebruik je een kaartendeck?

Voordat ik de kaarten pak doe ik een aantal handelingen:

 • Zoek een rustig plekje waar je niet wordt gestoord en waar het fijn voelt. Als ik teveel spullen op die tafel heb liggen word ik gauw afgeleid. Jij hebt misschien andere voorkeuren. Check dat even.
 • Soms steek ik een kaarsje aan, soms niet. Het ligt eraan of ik even een kaartje trek of een hele legging ga doen.
 • Ik zet mijn voeten op de grond om goed te aarden en adem een paar keer diep in en uit
 • Omdat ik meerdere decks heb bepaal ik dan ook welke ik ga gebruiken, meestal is het een combinatie
 • Welke manier ik ook gebruik ik vraag altijd wat ik op dat moment mag weten. Dus geen ja/nee vragen of ‘gaat hij vreemd’ of dat soort dingen. Afhankelijk van wat je fijn vindt kun je je vraag stellen aan jouw God, engelen, overleden familieleden, het Universum. Wat je maar fijn vindt en door wie je je gesteund voelt.
kaartlegging foto's onderaan
Methode 1
Schud de kaarten en leg ze als een waaier neer. Adem even goed in en uit en concentreer je op de waaier. Herhaal je vraag, in je hoofd op hardop. Vaak springt er wel een kaartje uit. Welke kaart trekt jouw aandacht of steekt eruit. Je kunt ook nog je hand er boven houden, wanneer het warm of koud wordt is dat jouw cue.
Methode 2
Adem in en uit, schud de kaarten terwijl je je vraag stelt en kijk wat eruit het deck valt. Vertrouw erop dat dit de kaart is of kaarten zijn die een antwoord op jouw vraag is of zijn.
Methode 3

Bij een specifiekere vraag of situatie kun je ook een legging doen. Volg methode 1 of 2 en trek bijvoorbeeld drie kaarten, voor verleden, heden en toekomst.

Wanneer je een kaart niet begrijpt kun je altijd vragen om verduidelijking. Ik zeg dat dan letterlijk: ‘ik begrijp deze kaart niet, mag ik wat meer toelichting?’.

Klaar met leggen? Bedank altijd voor de boodschappen die je mocht ontvangen.

Kaarthouder met edelsteen
Heb je nog geen kaartendeck?

Ik oriënteer me op het aanbieden van kaartendecks in de webshop. Voor nu kan ik een te gek Nederlands kaartendeck aanbieden: Healing Plants van de Orakelmeisjes. Dit deck kun je reserveren en bij voldoende interesse koop ik ze in. Ik heb leuke setjes samengesteld waarmee je het deck voordelig samen met andere leuke producten kunt aanschaffen. 

Ik heb privé ook een aantal decks van Gabrielle Bernstein. Een van mijn inspiratiebronnen om op deze manier ondernemer te zijn, als spiritual entrepreneur. Zij schreef ook een leuk blog over kaartleggingen (en je vindt nog veel meer tofs op die site).

Welke attributen kun je gebruiken bij een legging?
 • Het kan fijn om een kaarsje te gebruiken bij een legging. In de shop vind je diverse chakrakaarsen, kleinere of duurzamere koolzaadwaskaarsen. Ook vind je er bijenwaskaarsjes in een glas.
 • Wanneer je je leggingen wilt bijhouden kan een notitieboekje handig zijn.
 • Palo Santo om je kaarten te reinigen. Wanneer je bijvoorbeeld een kaartje legt voor een ander kan het fijn zijn om je kaartjes ritueel te reinigen.
 • Om je dagkaartje een mooi plekje te geven heb ik deze kaarthouders in de shop.
 • Zie je het niet zitten? Je kunt bij mij ook een kaartlegging boeken. Dit is een uitgebreide legging afhankelijk van jouw vraag. Gemiddeld ben ik daar een uur mee bezig. Je krijgt de legging uitgetypt in de mail vergezeld van de foto’s van de kaarten die ik voor jou trok. Zolang de coronacrisis ons leven nog zo beheerst bied ik een kaartlegging aan tegen vrije gift.

Heel veel plezier met leggen, zijn er vragen of opmerkingen, dan hoor ik dat heel graag! Ook wanneer je een kaartlegging wilt boeken natuurlijk.

Veel plezier!

Marloes

1 gedachte over “Hoe gebruik je inspiratie- of orakelkaarten?”

 1. Sinds kort heb ik het prachtige Healing Plants deck van de Orakelmeisjes. Door de goede uitleg van Marloes op Insta, heb ik mijn eerste legging gedaan. Treffend! Heel mooi geheel: de kaarten, het boek en de opbergbox. Ik was op slag verliefd. Dankbaar voor deze mooie tip.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *