fbpx

Miracle Monday

Lava geursteen olie

Maak kennis met etherische oliën van de Groene Linde

Mijn assortiment met etherische olie van de Groene Linde breidde onlangs uit. In mijn webshop vind je heerlijke oliën, sprays en rollers van dit mooie merk. Ben jij benieuwd wat je allemaal kunt met deze producten? Ik vertel je graag waarom ik zo enthousiast ben over dit merk, de producten en mijn eigen ervaringen. Lees in dit blog meer over mijn Groene Linde favorieten en de beste tips over het gebruik.

Geur en gemoedstoestand

Geuren kunnen iets doen met je gemoed, zorgen voor een aangename omgeving en helpen je herinneringen te maken of op te roepen. Wanneer ik vroeger uit school kwam had mijn moeder een heerlijk geurend brandertje op de vensterbank staan. Een kaarslicht erbij en voor een kind een magisch tafereel. Vanuit die nostalgie en heimwee naar de 90’s heb ik er zelf nu ook vaak één aan.

Misschien heb jij met sneeuw bijvoorbeeld de associatie dat de kou naar vroeger ruikt?  Het gebruik van geur voor je welzijn is zo oud als de mens zich kan heugen. Etherische oliën kunnen inwerken op emotionele, energetische en spirituele aspecten van jouw lichaam.

Samenwerking met de natuur

Vroeger werd er veel meer samengewerkt met de natuur en de seizoenen gevolgd. Plantenextracten werden bijvoorbeeld vaker ingezet bij een kwaaltje maar met de tijd is deze kennis langzaam vervaagd. Met deze producten vind ik dit weer terug. Beter voor ons lichaam, natuur & milieu.

Natuurlijke ingrediënten en natuurlijke oplossing

Je kan nu vast wel raden waarom ik voor de Groene Linde koos. Ze gebruiken alleen natuurzuivere etherische oliën. Bij producten, die je op je spuit, met je lichaam in contact komen en in zou kunnen ademen vind ik het belangrijk dat dit zo gezond mogelijk gebeurd. Ik vind het geruststellend dat de Groene Linde alleen natuurzuivere etherische oliën gebruikt.

Mijn top 3 Groene Linde favorieten

Ik heb veel favorieten, maar deze drie springen er wel uit op ’t moment:

  • De Tension Buster: wanneer ik een kwaal of klacht heb, lichamelijk of mentaal, hou ik ervan om er iets aan te doen. Ik negeer de klachten niet maar wil ze wel graag verlichten, maar dan op een bewuste manier. Ik vind het persoonlijk fijn de keuze te hebben tussen bijvoorbeeld een paracetamol bij spierspanning of het rollen van de Tension Buster op mijn pijnlijke schouders of nek*.
  • De tweede is de hsp Pull in spray. Ik ben gevoelig voor de energie van anderen. Dat is heel handig wanneer ik een kaartlegging wil doen of een Stone with a Story schrijf. Maar niet als ik naar een verjaardag ga (hopelijk gauw weer!) of een lastig gesprek moet voeren. Wanneer mijn emoties hoog zitten vind ik het lastig de goede woorden te vinden. Wanneer ik pull in gebruik blijft mijn eigen energie dichter bij mij en sta ik steviger. Ik raak minder snel uit balans door de energie van de mensen in de kamer of een gesprekspartner. Een echte musthave.
  • De derde is de favoriet van de hele familie: de roomspray High Immune. Als we de geur van de Groene Linde High Immuun ruiken, denken we niet alleen aan de sauna maar voelen we ons heel fris en voelt de ruimte weer schoon.

Verrassende etherische oliën

De oliën uit mijn shop zijn geschikt voor in een diffuser of brander. Maar er zijn ook oliën voor op of vlak boven jouw lichaam. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van de roller ‘Rust in je hoofd’ wanneer je een vol hoofd hebt of wat ontspanning kunt gebruiken.  Of de spray ‘grounding’ uit het HSP Proefpakket voor momenten dat je je niet geaard voelt en snel uit balans bent. En wist je dat bepaalde etherische oliën ook een positieve uitwerking hebben op dieren?

Een paar maanden geleden kochten mijn zusje en zwager een kat. Alleen niemand wist hoe Pummus eruit zag want ze zat alleen maar onder de bank. En na een tijdje kreeg ik de graag of ik geen ‘rustgevend olietje‘ had, want ze was wel erg schuchter en had echt moeite met wennen.

De Groene Linde heeft een dierenlijn** en Bella’s Cure Pet Rescue werd besteld. Dit is olie om te branden of in de diffuser te doen. Het duurde niet lang of Pummus liep de kamer door en inmiddels is ze een gelukkige kat en weet iedereen hoe ze eruit ziet, een plaatje toch!

De baasjes schreven er het volgende over: ‘….‘ Toen Pummus net bij ons was was ze erg bang en zat ze alleen maar onder de bank. ‘…’ inmiddels is ze de brutaalste kat van Twente. De olie is geen wondermiddel maar heeft wel geholpen om haar sneller op haar gemak te laten zijn‘.

Een investering in jezelf

Soms twijfelen mijn klanten over de aanschaf van een spray, roller of olie mensen vanwege de prijs. Ik denk dat ‘m dat in de ruime keuze zit en de mate waarin je geloofd dat dit kan helpen. Wanneer ik moet kiezen tussen een nieuwe broek of een product of behandeling om me fijner te voelen, dan is mijn keuze in de loop der jaren wel veranderd. Waar ik voorheen veel materiëler was ligt de focus nu vooral op me fijn voelen maar ook goed zorgen voor lichaam en geest. Ik kies nu gemakkelijker voor een natuurlijk, meukvrij product dat misschien iets prijziger is of grote investering lijkt maar goed voor me is en lang mee gaat.

Ik kan me voorstellen dat een aankoop van een spray of olie iets anders verloopt dan de aankoop van die broek. Bij die broek weet je wat je kunt verwachten. Misschien ken je de toepassing van oliën nog helemaal niet, ben je sceptisch of vind je het een groot bedrag

Drie redenen waarom Groene Linde producten hun prijs waard zijn...

Mijn eigen ervaring en de ervaringen van mijn klanten hebben me geleerd dat de Groene Linde producten hun prijs zeker waard zijn:

  • Je doet er in ieder geval lang mee. Of het nou een spray, roller of olie is, je bent er niet snel doorheen. Ik gebruik ook niet iedere dag dezelfde producten en pak ze erbij naar behoefte. Zo doe je wel tijden met een bepaald product.
  • Het een mooi tegenwicht bij allerhande kwaaltjes die je ook met synthetische stoffen kunt oplossen. Als je hier keuze in wilt hebben dan is dit een mooi alternatief.
  • Het is meer dan alleen geur. Doordat je geuren gebruikt wordt je beleving anders en vormt er zich een associatie in je brein. Zo ondersteun je jezelf ook in je persoonlijke ontwikkeling. Wanneer ik pull in gebruik omdat ik bijvoorbeeld naar een lastig gesprek ga, dan is het niet alleen een spuitje boven mijn hoofd. Ik wordt me ook bewust van dat ik hierdoor beter bij mezelf kan blijven en voel me ook een soort van beschermd door de spray. De volgende keer hoeft die peptalk met mezelf niet zolang want dan is het diezelfde geur al die me dat verteld.

Moeilijk kiezen?

Het Groene Linde assortiment is behoorlijk uitgebreid. Ik kan mij voorstellen dat je misschien niet weet wat je moet kiezen. Of dat je denkt: straks kies ik het verkeerde en is het weggegooid geld?
Het leuke is dat er ook kennismakingspakketjes en themabags te koop zijn. Hierin vind je meerdere geuren die te maken hebben met een bepaalt onderwerp zoals slaap of kids. Deze flesjes zijn 10 ml ipv de 50 ml van een normale fles. Zo kun je rustig en voordeliger uittesten of het wat voor je is en naar welke geur je voorkeur uitgaat. Daarbij is het een heel handig formaat voor in je zak, tas of een vakje in de auto.

En natuurlijk kan jij vrijblijvend bij mij terecht voor advies of nog kleinere testpotjes.

En jij? Ben je bekend met dit soort producten?

Hartelijke groet,

Marloes

* Etherische oliën vervangen nooit medicijnen en bij ernstige klachten moet je zeker de huisarts bezoeken.
** er gelden speciale toepassingen en voorzichtigheid bij dieren. Deze lijn is eigenlijk bedoeld voor honden en paarden. De Groene Linde heeft een speciale pagina op hun site met instructies, ook met een aparte alinea voor katten. Als je iets overweegt te gebruiken lees dit dan eerst even. Wil je het linkje van mij ontvangen, stuur even een reactie hieronder of berichtje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *