fbpx

Miracle Monday

Tips voor selfcare

4 Tips voor Selfcare: Prioriteer je Welzijn en Laad jezelf op

Tips SelfcareTips voor selfcare; kun jij wel wat inspiratie gebruiken? In ons drukke bestaan vergeten we vaak het belangrijkste aspect van ons leven: onszelf. Het is tijd om selfcare een prioriteit te maken. Selfcare is geen luxe, maar een noodzaak om je welzijn te waarborgen. Met deze uitgebreide tips ontdek je waarom selfcare essentieel is, hoe je het kunt integreren in je dagelijkse routine en welke praktische tips je kunt toepassen om jezelf op te laden. Lees verder en ontdek hoe je voor jezelf kunt zorgen en een gezonder, gelukkiger leven kunt leiden.

1. Wat is selfcare en waarom is het belangrijk?

Om goed voor jezelf te zorgen, is het belangrijk om te begrijpen wat selfcare precies inhoudt. Selfcare omvat alle bewuste acties en gewoonten die je welzijn en gezondheid bevorderen, zowel fysiek als mentaal. Het gaat erom tijd en energie te besteden aan activiteiten die je vreugde, ontspanning en innerlijke rust brengen. Selfcare is cruciaal omdat het je veerkracht vergroot, stress vermindert en je in staat stelt om op je best te zijn in alle aspecten van je leven.

Tips voor selfcare

2. Maak selfcare een prioriteit in je dagelijkse routine

Het integreren van selfcare in je dagelijkse routine vereist bewuste inspanning en toewijding. Hier zijn enkele tips om selfcare een prioriteit te maken:

  • Plan het in: Reserveer specifieke tijd in je agenda voor selfcare-activiteiten en beschouw het als een niet-onderhandelbare afspraak met jezelf.
  • Identificeer je behoeften: Ontdek welke selfcare-activiteiten jou het meeste voldoening en ontspanning brengen. Dit kan variëren van meditatie en lichaamsbeweging tot het lezen van een goed boek of het nemen van een ontspannend bad. Hoe meer het bij je past, des te vaker je het gaat doen!
  • Stel grenzen: Leer nee te zeggen tegen verplichtingen die je overweldigen en zeg ja tegen tijd voor jezelf. Bescherm je tijd en energie door grenzen te stellen en prioriteit te geven aan selfcare.

3. Praktische selfcare-tips voor een gezonder leven

  • Fysieke selfcare: Zorg voor voldoende slaap, eet gezonde voeding, beweeg regelmatig en maak tijd voor ontspanningsoefeningen zoals yoga of wandelen in de natuur.
  • Emotionele selfcare: Uit je emoties op een gezonde manier, zoek steun bij vrienden en familie, houd een dagboek bij, en omring jezelf met positieve invloeden.
  • Mentale selfcare: Neem regelmatig pauzes, leer nieuwe dingen, stimuleer je geest met uitdagende activiteiten zoals puzzels of lezen, en verminder stress door middel van meditatie of ademhalingsoefeningen.
  • Sociale selfcare: Onderhoud gezonde relaties, breng tijd door met dierbaren, zoek verbinding met anderen, en vermijd negatieve invloeden in je sociale
Tips voor selfcare

4. Maak het jezelf gemakkelijk met deze items

Nieuwe gewoontes aanleren is best lastig. Het kost tenminste 40 dagen voordat je iets nieues helemaal geintegreerd hebt. Wees daarom mild voor jezelf en maak het je een beetje gemakkelijk. Selfcare gaat gemakkelijker met verschillende zintuigen:

  • Wat dacht je van een associatie met geur. Etherische oliën zijn een fijne natuurlijke ondersteuning. Niet alleen de ingrediënten kunnen jou helpen jouw doel te bereiken, ook is geur een perfecte reminder om te werken aan jouw wens of verlangen. In de webshop vind je gemakkelijker rollers, sprays en oliën voor in een diffuser of brander
  • Met een edelsteen die jij speciaal voor jouw doel uitkiest bekrachtig je je nieuwe gewoonte. Mediteer met een steen of doe ‘m in je broekzak als reminder om bij jezelf te blijven, op tijd pauze te nemen of om vandaag eens nee te zeggen.
Tips voor selfcare

Vragen?

Hopelijk heb je inspiratie gevonden in dit blog en heb je iets gevonden waar je vandaag nog mee aan de slag gaat. Heb je advies nodig of vragen? Stuur gerust een berichtje naar marloes@miraclemonday.nl

ps: een laatste tip! Begin klein en kies één haalbaar dingetje dat je dagelijks kunt volhouden. Ga eerst drie keer per week 10 minuurtjes wandelen in plaats van meteen dagelijks een half uur. Wedden dat dat lukt? Heb je dat onder de knie? Dan kun je je selfcare uitbreiden. 

Meer nodig?

Tips SelfcareWanneer je begeleiding wilt, een luisterend oor of je voelt dat je graag in gesprek wilt en meer doen aan persoonlijke ontwikkeling, weet dat ik ook begeleiding bied via coaching. Op www.coachloes.nl lees je (binnenkort) meer!

Hartelijke groet,
Marloes

www.miraclemonday.nl
www.coachloes.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *